Празниците минаха, да живеят празниците!

ново началоКак се чувствате след празниците?

Отпочинали и удовлетворени от начина, по който избрахте да прекарате времето си или разочаровани и „излъгани” в очакванията си?

Ако сте от първите – потупайте се заслужено по рамото и давайте напред, използвайки енергията на вълната, която удовлетворението създава.

Ако сте от вторите – не съжалявайте – има какво да научите и от разочарованието. И неговата вълна създава голяма енергия, която може да движи напред. Подобно на онези игри, в които дори да не спечелите от първия път, можете да участвате в повторно разпределение на награди.

Ето с какво бих искала да предизвикам любопитството и ентусиазма ви днес, ден след празниците. Ако нямахте желаното време за себе си, ако начинът, по който преминаха тези дни не ви изпълни с радост и удовлетворение или просто не беше онова, което очаквахте, използвайте сега случилото се като втори шанс, като подарък, който сте получили „неочаквано“. Намерете предназначението му. Открийте „как работи”. Бъдете любопитни изследователи на себе си и на неизпълнените си очаквания. Със сигурност е по-вдъхновяващо, отколкото просто да страдате по „изгубеното“ време.

Изгубено време няма. Ако разгадаем случилото се, ако превърнем неудовлетвореността от повод за униние или недоволство, в повод за изследване на себе си с развълнуваното око на учен, на прага на голямо откритие, тогава „излъганите” очаквания ще се превърнат в енергия за мирни цели. Защото чрез по-внимателен и задълбочен прочит на несбъднатото можем да осъзнаем истинските си нужди и желания и да ги сбъднем следващия път по друг начин.

Разочарованието може да бъде голям „двигател на прогреса”, който да задвижва и мотивира в търсенето на нови пътища. Недоволството ни задава безценни въпроси и стига да се вслушаме в него, можем да чуем отговори, различни от тези които сме си давали досега. При това отговори с много по-голямо влияние върху живота ни, от това просто да намерим по-добро решение на конкретната ситуация, която ги предизвиква. Най-ценните и смислени крачки по моя личен път направих подтикната, а понякога направо подритната от вътрешното си неудовлетворение. Когато резултатът от това, което е минало не ми харесва, какво друго ми остава, освен да опитам следващия път по друг начин?

И така, ако смятате, че не сте имали желаното време за себе си, ако се оценявате като разочаровани в началото на четенето на този текст, ще бъда истински удовлетворена, ако успея да провокирам промяна на гледната точка.

Няма причина да съжалявате за начина, по който прекарахте празниците. Погледнато от друг ъгъл, може да се каже, че сте посветили цялото това време на себе си. Макар и несъзнавано сте го използвали, за да се усъвършенствате, събирайки безценна информация за потребностите, чувствата и желанията си, за нещата от които имате нужда, за да бъдете удовлетворени. Ако сега проучите тази информация с ентусиазма на изследовател, тя може да ви бъде истински полезна следващия път, за да изберете осъзнато по-удачен вариант. Този, който ще ви направи отпочинали, удовлетворени и несъжаляващи за начина, по който са минали почивните дни.

Тези празници минаха, да живеят бъдещите празници! При всички случаи, времето не спира, продължаваме напред. Вълнуващо е да откриваме скрития смисъл в случилото се.