Практикувам и популяризирам психотерапията като реално съществуваща възможност за подобряване на здравето и удовлетвореността.
 
Личният опит е най-голямото вдъхновение. Опознаването на себе си е най-интересният път, по който съм поемала. Вълнуващо пътуване, водещо към едно усещане в мен, което мога да нарека “у дома”. Да намериш своето място в света. Да откриеш кой си. Да бъдеш себе си.
 
Повече за мен и моя път към дома можете да прочетете тук.

Приоритетни области

в които изследвам и работя
Хронични здравословни състояния,
психосоматика

Възприемам човека като личност с чувства, мисли и болки в тялото, а не само като едно тяло с болест. Хроничните здравословни състояния най-често крият житейски, човешки причини. Психосоматика е връзката между психология и физиология на човека. Участието ни в процеса на лечение е незаменим принос към онова, което лекарят може да направи за нас.

Холистична психотерапия

Хуманистичен подход, който възприема човека като едно неразделно цяло от мисли, чувства, тяло, поведение, духовност и ценности. Терапията е процес на себепознание и осъзнавания. Това е възможност за удовлетворително преминаване през житейските ситуации. Ние носим в себе си отговорите на въпросите, които си задаваме. Можем осъзнато да решим как искаме да продължим.

Личностно развитие и мотивация

За мен смисълът не в търсенето на пълното щастие, а в търсенето на удовлетвореност. От изборите, които правим и от начините, по които посрещаме събитията в живота ни – и желаните, и онези, които не можем да избираме. Удовлетвореността е възможна и в радостни и в трудни моменти. Самоосъзнаването дава мотивация за промяна на нагласите.

Стрес и управление на емоциите

Стресът е начин за оцеляване освен, когато надхвърли нивата, които можем да понесем. Свързан е с физиологични и емоционални промени, промяна в мисленето и поведението. Чрез опознаване на уникалната за всеки от нас връзка между тези елементи, можем да се научим да разпознаваме емоциите и състоянията си и да управляваме последствията, който предизвикват.

Свържете се, за да поговорим

Образование

и допълнителни квалификации
как работи психотерапията
Психология
blog-27
Холистична психотерапия
blog-39
Психосоматика
blog-50
Емоционална интелигентност
blog-9
Терапевтична хипноза
blog-21
Медиация

„Времето е личност!“ – е един цитат от „Алиса в страната на чудесата“ (Луис Карол), който ме вдъхнови да пиша по темата за управление на времето ни с усещането, че мога да дам една нова и различна гледна точка за справяне с недостига на време днес.

Често говорим за нашите взаимоотношения с времето чрез метафори: „времето ме притиска“, „скаран съм с времето“, „не знам как ще съм с времето“, „нещо не мога да се оправя с времето“… Независимо с какви думи ще го изразим, ние „общуваме“ с времето (и времето общува с нас 🙂 ).

Можем ли да бъдем равностойни партньори в това общуване? Нещо повече, можем ли да станем добри приятели с времето си!

Спортувайте психотерапия за здраве

Медицинското лечение е само част от процеса на цялостното обгрижване, което човек очаква да получи от своя лекар. Ние имаме нужда също и от лично, заинтересовано и човешко отношение, понякога…

Честно за чувството за вина

Чувството за вина е едно от лицата на Егото. Толкова съм виновна, та чак съм важна. Толкова съм важна, та чак съм виновна. Начин да се занимавам предимно със себе…

Свържете се

Обадете се

тел. 0888664211
между 9 и 19 часа

Пишете

на e-mail:
biankayovova@gmail.com

Адрес

HourSpace
София, ул. Иван Вазов 38

Facebook

www.facebook.com/
biankayovova